ganaarghana.reismee.nl

Eindelijk een berichtje van ons zelf!

Nou hier komt ons eerste verhaal dan!

Laten we beginnen met dat internet nou niet echt alles is!

Ook is dit pas de eerste dag dat we tijd hebben om op internet te kunnen gaan.

We zullen even in het kort vertellen wat we al meegemaakt hebben!

Nou het afscheid was niet leuk maar goed, dat hoort erbij!

Daarna hebben we allebei voor het eerst gevlogen. Af en toe wat turbelentie maar we konden daar wel tegen, het leek net of je in een achtbaan zat haha.

KLM is wel een fijne en goede vliegmaatschappij!

Toen aangekomen in Accra en daar gewacht op onze koffers. Toen we het vliegtuig uitstapte waren er 2 dingen wat ons gelijk opvielen; en een benauwde lucht en de lucht zelf wat betreft geur.

Nadat we onze koffers hadden en ons visum gecheckt was werden we door ik weet niet hoeveel (zwarte) mensen omringd en zijn wilden ons helpen met onze koffers (voor geld)

Echt heel apart was dit. Daarna in een taxi, nou dat is ook een rit van je leven (nu zijn we er inmiddels al wel aangewend) ze kunnen gewoon niet rijden, of eigenlijk wel want het gaat altijd net goed haha!

Eerste nacht bij Vic doorgebracht, allebei een uur geslapen. Alle indrukken doen dan zoveel met je dat de slaap ook niet kon komen. Donderdag zijn we Accra in gegaan, dit is de hoofdstad. We kregen daar een rondleiding, dit was best wel heftig wat je allemaal ziet. Zoveel armoede, zoveel mensen, afval + stank en een mega grote markt! En eigenlijk nog wel meer maar dat vertellen we wel als we weer thuis zijn. Ook raken al die mensen je graag aan. 's Morgens ontbijt gehad en geld gewisseld, daarna pas om 13:00 gedronken, we mochten niet eerder wat halen want ja het is daar allemaal vriendjes politiek hahah.

Wat kan cola + water dan lekker zijn!

Onze busreis heeft (maar) 13 uur geduurd! Het kan zo zijn dat je hier veel langer overdoet dus we hadden gelukt. Zei ik (Paulette) dat de wegen nog best wel te doen waren met de taxi met de bus kwam ik daar wel achter van niet! Veel gaten en kuilen maar we zIjn heel in Tamale aangekomen. Daar werden we opgewacht door meet Africa en bij een gastgezin van hun slapen wij nu tot vandaag. We slapen met ze 5en op 1 kamer, met nog 3 andere Nederlandse meiden, vanmiddag gaan we dan allemaal apart, behalve Marije en ik dan.

Ons vervoersmiddel een fiets hebben we inmiddels gekocht en ook al door de stad mee gefiets, ook dit was weer een tocht dat je denkt van pfff.. Maar ook dit went.

Net zoals een wc die niet doorspoelt (dt is nog luxe) een deur die openstaat als je je wast, het water doet het inmiddels niet meer uit de douche, dus water halen en wassen maar! :)

We zijn wel toe om nu naar ons gastgezin te gaan, dan kan je daar weer gaan wennen en je koffer uitpakken en je hut een soort van inrichten;)

We hebben het hier nu goed naar ons zin, in het begin wel erg wennen! We eten nog niet zo heel veel maar nemen elke dag een hap(je) meer ;)

Nogmaals iedereen bedankt voor alle reacties, super leuk!

Voor wie wil smsen, onze Ghanese nummers zijn; Marije: 0549113882 Paulette: 0549113851.

Wil je bellen bel dan ons thuisfront even voor het 0900 nummer wat er voor moet!

Foto's eropzetten zal helaas moeilijk gaan worden vanwege de verbinding, deze is erg traag helaas! Maar we gaan het wel proberen.

Een dikke kus van ons!

Aad

Zo te lezen vermaken jullie je daar wel!

Leuk verhaal dames:)

Groeten!

Maud

klinkt heel erg leuk allemaal!
en dat jullie een fiets hebben, wat handig haha
succes xx

Desiree Lekkerkerker

Hoi Meiden

Leuk om jullie verhalen te lezen. Veel succes nog daar met alles wat komen gaat.
Petje af voor jullie hoor!
Het zou leuk zijn als de verbinding de foto's door laat ja...

Liefs desiree

Gerrit, Mariska, Daan en Britt

Hallo meiden,

Leuk om wat van jullie te horen, zo ver weg maar dan toch weer zo dichtbij.
Het is wel een hele belevenis.
Wat bij ons allemaal maar heeeeeel normaal is, hebben ze daar gewoon weg niet.
We hebben respect voor jullie, dat jullie dit avontuur zijn aangegaan.
Meiden let goed op elkaar en zorg goed voor jullie zelf.
Heel veel succes en hopen snel weer wat van jullie te lezen.

Dikke kus van ons 4tjes

Jochem, Jantine, Arjan, Willemijn en Mark

Hey Marije en Paulette,

Dit is waarschijnlijk nog maar het begin van alle indrukken!! Leuk om weer van jullie te horen.
Ben benieuwd als jullie straks je 'eigen" hut hebben.
Hopelijk kunnen jullie dan de foto's op de site krijgen.
Koppie erbij en alles zal goed komen.
Kijk maar uit dat jullie de mannen hier thuis niet inruilen voor zo'n mooie donkere man met een helder wit gebit hahaha

liefs van ons

Peet en Cees

hey lieve meiden,

Leuk om wat van jullie te horen..
Gelukkig dat het vliegen meegevallen is..
Leuk om jullie verhaal te lezen..
Ik hoop dat jullie snel een beetje aan het eten wennen en dat jullie niet vermagerd weer naar Nederland komen:P..
veel plezier bij jullie gastgezin..
Heel veel succes

Liefs Petra en Cees

Bauke, Ellen en kids

Ja ja, het leven valt niet mee in de tropen!
Het zal nog wel even duren voor jullie echt gewend zijn. Bij ons begint het nu langzaam te komen.

Hannie en Marc

Hallo Marije en Paulette

Eindelijk jullie eerste eigen berichtje uit Afrika: een heel avontuur! Dan is een tuinhuisje met een douche en toilet dichtbij op L'Accolade pure luxe. Wij wensen jullie een hele goede tijd toe, zorg goed voor jullie zelf, dan kunnen jullie met jullie inzet een heleboel voor anderen doen.
Lieve groet, Hannie en Marc

Daan

Goed om van jullie te horen!
Erg fijn dat het goed gaat.

Liefs Daan

Saskia en Martijn

Meiden!

Fijn dat jullie goed zijn aangekomen. Heel veel succes met alles wat jullie mogen beleven en mogen betekenen!
Let goed op jullie zelf, doe voorzichtig! En geniet van alle dankbaarheid!

xx

Tamme en Josje

heyy marije en paulet,

pfff wat een luxe hebben wij hier......
respect hoor! geniet en pas goed op elkaar want zulke mooie blonde meiden hebben daar niet veel denk.

geniet! groetjes tamme en josje

Lisanne Slagers

Fijn dat jullie fijn zijn aangekomen!
Hele fijne tijd daar ! & heel veel succes!

Lisanne

joke en jacques

Hoi meiden!
leuk om jullie verhaal te lezen!
wat een indrukken op je netvlies!
jullie slaan je er goed doorheen, alle begin is moeilijk, een goed begin is het halve werk, dus de rest zal ook wel lukken.
gelukkig hebben jullie elkaar, je maakt samen alles voor het eerst mee.
succes verder, we volgen jullie.
groetjes

Marc, Monique en kids

Hallo obroni!

Nog meer fans uit Nederland. Ook wij volgen jullie natuurlijk op de voet. Geniet van alle indrukken, dan maar een nachtje niet slapen daardoor ;-)

Veel plezier op de fiets!

Ria en Dick

Lekker gemakkelijk, niet douchen (is wel wat voor tante Ria). Vandaar die lucht natuurlijk. Maar alle gekheid op een stokje, gelukkig zijn jullie goed aangekomen. Het zal wel wennen zijn, het lijkt me een heel andere wereld. Dat er zoveel verschil is op deze wereld,is bijna niet te geloven, wat hebben wij het dan goed. Hou je haaks meiden.

De Bemmels

Hoi Meiden,

Geweldig, wat een reis, nog maar een paar dagen weg en nou al een boek vol met belevenissen. We kijken uit naar de volgede mail. Doe voorzichtig
Veel liefs v De Bemmels

mama en Corjanne

hoi zus...
leuk je verhalen even te lezen, jammer van de foto's.
misschien gaat het jullie toch wel een keer lukken!
veel plezier bij jullie nieuwe papa en mama en broertjes en zusjes als jullie die daar krijgen. misschien zijn die wel veel liever voor je!
dikke kus van ons allemaal!

karel

hey dames, fijn dat de vlucht goed is gegaan! Jullie hebben in 1 keer heel ander leven, gaaf is dat omdat te beleven! Veel suc6 met alles en zie het volgende verhaal wel weer! Groeten karel

Anita

Hoi!

Hoe geweldig om vanuit ons, vandaag, zo natte nederlandje jullie verhalen te kunnen lezen! Hoop snel weer wat van jullie te horen en ook te zien... Ben benieuwd!

Dikke x anita

dick,jolanda,marc,roy en joyce

Gelukkig zijn jullie goed aan gekomen. Laat het avontuur nu maar beginnen. Pas goed op jullie zelf!

Martin

Hey Vriendinnen!

Hoop dat jullie vandaag een geslaagde eerste werkdag hebben gehad.
Jullie zullen wel weer een hoop gezien en meegemaakt hebben.
Leuk dat jullie je hutje al helemaal ingericht hebben.
Zie het al helemaal voor me.
Spreek je morgen schat...

Liefs X

Tante Matty

Dag Paulette en Marije,

Fijn dat jullie al een beetje hebben kunnen bijkomen van de reis. Nu maar afwachten hoe het zal gaan met jullie werk. Heel veel sterkte toegewenst. (ook met de taal) Hebben ze op de markt al gevraagd of ze jullie haar mogen invlechten???

Groeten en liefs van tante Matty

Teus en Marianne

Hoi meiden,

Leuk om jullie ervaringen te lezen!
Wat een wereld van verschil zeg....!
We hopen nog veel van jullie te horen!

Liefs, Teus en Marianne

Margot (Buurtzorg)

Hey Paulettje!!
Hier een berichtje van je "oude" collega van Buurtzorg!! Zag je kaartje op kantoor en ben meteen even op de site gaan kijken.
Ben blij dat jullie veilig aangekomen zijn. Geniet van alle indrukken en pas op elkaar!!
Heel veel liefs van mij en van alle collega's natuurlijk, super dat je in alle drukte nog aan ons gedacht hebt om door te geven waar we jullie kunnen volgen.

Ben trots op je hoor!!

Dikke kus Margot

nicole van 't hoenderdaal

Hey marije

stoere meid wat leuk dat we je kunnen volgen.ben benieuwd naar het volgende verhaal en avontuur.

dikke kus

Paulien

Haa meiden,

Gelukkig dat het allemaal goed gaat. Het zal wel erg wennen zijn, maar het komt vast goed!

Ik ben gisteren terug gekomen van een weekje Engeland, vandaar dat ik niet eerder kon reageren!

Heel veel succes!

Dikke kus vanuit Rijssen.

Sam

jeeeetje, wat herken ik dit zeg! Super tof hoe jullie het ook beschrijven, ik ga snel de rest lezen.
succccccces!