I'ts Ghana
Jaja, voor de tweede keer gaan we nu ons verhaal maken want de stroom viel uit dus alles was weg... Gelijk voor jullie een indruk van Ghana!
Maandag bij ons gastgezin gekomen, hoe doe je dat met 2 fietsen, 4 koffers, 2 tassen wij zelf en nog iemand van de organisatie? Gewoon laaien totdat alles past. Enja, het paste, vraag alleen niet hoe!?! Aangekomen bij ons gezin na veel hobbels en gaten werd er gelijk geholpen met onze koffers enzo. Saampjes onze 'hut' ingericht door de kaarten aan de muur te plakken, scheurkalender en bloemen op te hangen en natuurlijk ons bed op te maken. (Tis een 2 persoons bed dus dat komt goed uit.) We hebben er echt een beetje een eigen plekje van gemaakt. Tis toch voor 3 maanden ons 'Thuis'.
Ons gezin is ontzettend aardig en lief, hebben 6 broertjes en 4 zusjes, waarvan 2 ons heel veel helpen. Het is een Christelijk gezin wat best bijzonder is hier in Ghana want de meeste mensen zijn moslim, dat uitgerekend wij in dit gezin moeten komen!?!
We eten elke avond T.Z. hier moetne we nog wel heeeeel erg aan wennen maar eten elke avond er iets van. Verder voeden we ons bij uit onze eigen 'nood voorraad'. Gister hebben we samen genoten van een heerlijke ananas! Hij heeft nog nooit zooo lekker gesmaakt! Smorgens krijgen we altijd brood en thee, doen er zelf wat suiker op en dan is het eigenlijk erg lekker!
Zijn nog steeds niet begonnen in het ziekenhuis, zijn er disndag, woensdag en donderdag geweest, heben heeeeeel veel moeten wachten en uiteindleijk alleen nog maar een formulier ingevuld en zijn onze maten voor onze uniforms opgemeten. Jaja, we krijgen mooie jurkjes. Zijn alleen bang dat het niet past want Petty dr jurkje is maar 5 cm langer dan die van Marije en de borstomvang is het zelfde!?!?! Hoe gaan we dit doen? Naja, dat zien we maandag wel. Worden om 12 uur verwacht en hopelijk dan dinsdag starten. Zijn dan dus een week bezig om in het ziekenhuis te komen, daar worden we echt moe van!
we zijn al wel een beetje bruin geworden, door de zon maar ook wel door de stof, enja, we hebben geen douche en moeten wassen met koud, stinkend water.. achja, we redden ons wel! Gaan verlangen naar de heerlijke nederlandse douche!
Lieve mensen, fijn weekend, onze tijd is op!
We houden jullie op de hoogte, geen bericht is goed bericht!
LIefs Tijoemba (Petty) en Matiti (marije)
p.s. Als jullie willen smsen moet er 233 voor ons Ghanese nummer, de 0 voor de 5 laat je dan weg!
Hey Marije!
Erg leuk om jullie verhalen te lezen.
Wat een ervaring zeg.
Ik wil jullie nog heel veel plezier wensen!
Succes met alles, en probeer ook veel van deze bijzondere tijd te genieten.
Liefs
Beste Paulette en Marije,
Ik heb jullie berichten met veel plezier gelezen. Wat een avontuur. Ik neem aan dat veel problemen van Nederland nogal relatief zijn naar Afrikaanse begrippen.
Ik hoop dat jullie inmiddels begonnen zijn in het ziekenhuis en dat jullie in een ritme komen. Heel veel succes daarbij.
Ps: wat is TZ voor eten?
Groet Ad
Hallo lieve meiden, Leuk om jullie verhalen te lezen ! Zo blijven we hier ook een beetje op de hoogte he ? Wij hebben ook heel veel respect voor hetgeen jullie daar doen en dat jullie zomaar naar zo'n "vreemd' land durven gaan. Geniet ervan en pas inderdaad op elkaar, zodat jullie weer veilig thuiskomen. Heel veel lieve groetjes van Andre en Elly
Hey Marije en Paulette,
Leuk om zo jullie verhalen te lezen vanuit Bennekom!
Gaaf dat jullie in een christelijk gezin te gast zijn.
Ik ben benieuwd of jullie nu inmiddels al gestart zijn in het ziekenhuis. Ennuh nog meer natuurlijk hoe het met de jurkjes is afgelopen:D
Geniet van al jullie indrukken daar en veel succes met het fietsen. Het zal jullie trouwens niet verbazen als ik vertel dat het hier in NL heerlijk regenachtig is. Geniet daarom ook maar lekker van de zon en het stof!
Liefs Tabitha
Hai Marije en Paulette,
We zijn erg benieuwd of jullie al aan het werk zijn en hoe dat is. Het lijkt ons leuk om eens om een hoekje te kijken
hoe jullie daar wonen en werken, maar ja dat gaat een beetje moeilijk. Maar we hopen gauw weer iets te lezen.